onsdag 20 augusti 2014

Krämig linssoppa


Linssoppa är nog av de soppor om många skulle kalla för Ramadan-soppa, just för att den är väldigt vanlig att äta just då. Soppan görs på röda linser som får koka upp med buljong där man sedan tillsätter små nudlar som gör soppan ännu godare! 
Personligen tycker jag det är väldigt gott att toppa med lite färsk persilja och rostad lök. 



4 personer

1 hackad gul lök
2 dl röda linser
4-5 dl vatten
1 kycklingbuljong (jag använder maggi)
1 dl små delade nudlar
1 msk spiskummin
salt, peppar efter smak.

  1. Tvätta linserna och låt stå i vatten en stund. 
  2. Stek löken och lägg i en skål åt sidan. 
  3. Koka upp vattnet tillsammans med kycklingbuljongen & linserna. Lägg sedan i den stekta löken och kryddorna. 
  4. Sänk graderna och låt soppan få stå och puttra i ca 30 min.
  5. Lägg i nudlarna. När du märker att de blivit mjuka, efter ca 5-10 min så är soppan redo att serveras!