söndag 19 oktober 2014

Fajitas


När jag var i USA köpte jag med mig några roliga formar som man ska ha till tortillabröd. 
Brödet placerar man i formen och låter stå i ugnen i någon minut, sedan har brödet formats till en liten skål som man kan fylla med goda saker.
Man kan säkert vara finurlig och lösa detta på något eget sätt om man nu inte äger dessa, kanske med en sockerkaksform? 

Jag fyllde mina tortillaskålar men kyckling som jag stekt med paprika & fajitakrydda, tomater, salladsblad, avokado, rödlök, ost, salsasås & guacamole.
Gott, snabbt, och enkelt!


Hummus


Hummus är en dipp som är populär i mellanösten, där kikärtor är den stora huvudingrediensen, som mixas med bl.a. vitlök, tahini & citronjuice.
Jag tycker personligen att dippen passar till det mesta, allt från bröd till en köttbit. Denna gången valde jag att göra det tillsammans med tonfiskpizzor, vilket klickade perfekt!


Du behöver:

1 burk kokta kikärtor
2 msk olivolja
1 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlök
1/2 pressad citron
1 msk tahini (om man vill)
Krydda med : Salt, spiskummin, paprikapulver & peppar)

  1. Blanda allt i en mixer. 
  2. Tillsätt kryddor efter smak.
  3. Toppa med lite olivolja & färsk persilja.